Madicken & Lotta Tårtor



I helgen så gjorde jag två tårtor till en släkting. Hon ville ha en tårta med Madicken på, som vi kan se här, och en med Lotta på Bråkmakargatan. Jag fick inte något vidare på ljus i mitt kök när jag skulle fotografera tårtorna så jag har lånat bilderna från personens facebook :)




Denna bilden är dock från min egen kamera ;)

Chokladbottnar
Dumlefluff
Täckt med vaniljsmörkräm och sp


Prinsesstårta



Igår var det kalas för yngsta dotterns bästa kompis och jag fick göra tårtan :D
Det skulle vara en prinsesstårta som var täckt med vit marsipan. Den skulle ha rosor på sig och texten "Grattis". Tycker ni att jag lyckades bra med hennes önskemål? Hon blev i alla fall överförtjust och det är ju det viktiga :)

Ljusa bottnar
Prinsessfyllning
Täckt med grädde och marsipan

Dop Tårtor



Igår så gjorde jag doptårtor till min gamla barndomsväns sons dop. De blev klara väldigt sent igår så jag fick inte några bra bilder på dem. De bästa blev med en app som jag har på min Iphone :P hehe.
Ja kameran hade inget batteri alls tydligen så den kunde jag inte använda. Man kan ju tänka att jag skulle hinna ladda den men icke. Precis när de skulle hämta dem så lade jag på det sista på dem.


Jag fullkomligen älskar den appen. Det blir så mysiga bilder :)



Ljusa bottnar
Vit chokladmousse med chokladkross i och jorgubbsmousse med stora bitar
Täckta med vaniljsmörkräm och sp

MorotsCupcakes



I måndags så gjorde jag dessa cupcakes till en kompis. De skulle med till jobbet och smaskas på på tisdagen.
Jag fick fria händer, att baka något gott till jobbet, men ingen tårta! :)
Eftersom det var till en massa tandläkar-människor så bestämde jag mig för att göra en "nyttigare" (hehe) kaka, alltså blev det morotskaka... och så skulle det vara till 18 personer, så istället för att göra en stor kaka så gjorde jag 18 små.
Jag ville testa ett nytt recept på morotskaka och till min stora lycka så fanns det även ett sådant i min bok, Baka steg-för-steg.
Jag valde att ta bort några av ingredienserna då det fanns nötallergiker. Om man inte är allergisk så kan man även ha i 55g valnötter, 85g russin och ½ tsk muskotnöt.
Russina tog jag bort av en annan anledning ;)

1 3/4 dl solrosolja
175g ljust muscovadosocker
3 vispade ägg
175g riven morot
rivet skal av en apelsin
175g mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
Strimlor av apelsinskal till dekoration

Färskostfrosting
200g färskost, tex philadelphiaost
100g florsocker
2 tsk apelsinsaft

Värm ugnen till 175 grader. Lägg muffinsformar av papper i en muffinsplåt.
Rör ihop olja, socker och ägg i en bunke. Tillsätt morot och apelsinskal. Sikta ner mjöl, bikarbonat och kanel och rör ihopihop till en jämn smet.
Skeda upp smeten i formarna, fyll dem 2/3. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna helt, gärna på galler, innan du brer på frostingen.

Frostingen: Blanda ost, florsocker och apelsinsaft i en bunke och rör till en slät smet. Rör inte för mycket för då blir den lös. Bred frostingen på cupcakesen och dekorera med apelsinskal.

Tårta med Uggla



I söndags så var det kalas för lilla Mimmi. Jag fick fria händer av min syster och då visste jag direkt vad jag skulle göra. För för ett tag sedan när jag surfade runt efter lite inspiration så hittade jag en bild på denna söta lilla uggla och sparade den direkt för framtida tårtdekorerings inspiration :)


Visst är den löjligt söt!? Jag har inte hemsidan direkt i minnet just nu, men jag ska leta upp den och länka till den senare så håll utkik.


Den bruna sp:n smakar mjölkchoklad :)

Ljusa bottnar
Päronmousse och hallonmousse
Täckt med vaniljsmörkräm och 50/50 sp/marsipan

Camaro Tårta



Och så den andra tårtan till Sigge. Denna blev en bil... en Camaro bil :) Visst, man kan väl kalla just denna bilen för Bumblebee. Man kan se den i de dåliga Transformers filmerna. Hade inte en tanke på att det var den bilen när jag höll på att göra den. Det slog mig inte förräns på kvällen när vi här hemma faktiskt såg på Transformers 2. Mycket dåligt film kan jag säga er.


Jag fick fria händer på båda tårtorna, vilket alltid är kul! Först var jag lite inne på att göra som den andra tårtan fast med bilar på, men kom sedan att tänka på att jag istället kunde försöka göra en bil... Efter mycket om och men så fick jag faktiskt ihop det till en ganska fin bil om jag får säga det själv :)
Att få den gula sp:n i rätt färg var väldigt jobbigt tyckte jag. Jag färgade och färgade, men tyckte inte att det hände någonting, men så helt plötsligt blev det bra :)



Ljusa bottnar
Nektarinmousse
Täckt med vaniljsmörkräm och sp

Motorcykel Tårta



Här har vi en av helgens två kalas tårtor :)
Lilla Sigge fyllde tre år och ville ha två tårtor. Han tycker om motorcyklar och bilar så tårtorna fick gå lite i det temat.
Jag testade ett nytt recept på tårtbotten för den lät mycket luftigare och saftigare... men så var inte fallet, tyvärr. Men nu vet jag det i alla fall så jag kommer fortsätta med den gamla vanliga varianten.



Ljusa bottnar
Nektarinmousse
Täckt med vaniljsmörkräm och sp

Cupcake



Igår var jag på kalas hos en av mina fina vänner och hon bjöd på god mat och gott att dricka.
För något år sedan så fick hon en cupcake av mig i present (bland annat) och sedan dess har det blivit lite av en tradition från mitt håll. Nu kan hon alltid vänta sig att få en och detta året fick de se ut så här :)
Ja det blev två detta året, en till henne och en till hennes bror. De hade slagit ihop deras kalas då de fyller år "samtidigt".
Det är vaniljcupcakes med vaniljsmörkräm, som jag färgat grön. Blommorna är i sp och marsipan.

Chicago-Style Deep-Dish Pizza



Jag hittade ett recept på pizza härom dagen när jag surfade runt på lite olika sidor. Det blev jättegott, verkligen! Jag ändrade lite efter vad jag hade hemma för jag hade redan varit och handlat två gånger den dagen och orkade verkligen inte gå ut igen.
Jag tog hälften mozzarella och hälften herrgårdsost. Dessutom så tillsatte jag lite skinka. Hade helst velat ha i någon stark korv, men det hade vi ingen hemma så. Man kan ha i precis vad som helst i pizzan som man gillar. En av de fina sakerna med att göra egen pizza :)
Pizzadegen blev väldigt knaprig och härlig.


Se så fin och hög kanten är. Jag har aldrig gjort pizza i en springform förr och var lite skeptisk, men nu vet jag bättre och kommer definitivt att göra det igen.

Jag är oftast ute på amerikanska/engelska matlagningssidor för att få inspiration och recept. Detta receptet hittade jag ute på americastestkitchen. Där finns det en hel del som jag har i min att-göra-lista... får se när det blir av.
Receptet är ganska långt och, ja, krongligt så jag orkar inte översätta allt så klicka på länken om ni är sugna på att testa det eller bara vill titta runt lite inne på sidan. Länken leder er direkt in på receptet.
Lycka till och smaklig måltid ;)

Frukostbröd



Jag har testat ett nytt recept på vitt frukostbröd och det här blev faktiskt ännu godare än det andra jag bakat ett par gånger. Så nu kommer jag helt att byta ut det mot detta. Jag hittade receptet i min nya bok Baka Steg-för-steg.
Brödet får en härlig, lite hårdare, yta och insidan blir otroligt fluffig, jämn och fin.
När jag tog första tuggan så tänkte jag "Jag ska aldrig köpa bröd igen!"... Såklart kommer jag inte kunna hålla det, men det bekräftar ju bara att det är väldigt gott detta brödet :)



1 bröd

1 ägg + 1 gula
1½-2 dl ljummet vatten
500g siktat mjöl + lite extra till bakbordet
1½ tsk salt
2 tsk socker
2 txk torrjäst
25g tärnat smör
Olja till att smörja bunke + plåten

Hispa ihop ägg, gula och vatten i en bunke. Tillsätt så mycket vatten att du får 3 dl vätska. Rör om.
Lägg mjöl, salt, socker och jäst i en annan bunke och blanda. Nyp ner smöret med fingrarnatill en smulig massa.
Gör en grop i mitten och häll ner äggblandningenoch arbeta ihop till en slät deg. Stjälp upp på lätt mjölad yta och knåda ordentligt i ca 10 minuter.
Olja en bunke. Forma degen till en boll och lägg den i skålen.. Täck över med plastfolie och låt den jäsa på varm plats i 1 timme, eller till dubbel storlek.
Värm ugnen till 225 grader. Olja en avlång form. Lägg upp degen på en lätt mjölad yta och knåda den slät i ca 1 minut. Forma degen till samma längd som formen och tre gånger så bred. Vik ihop degen tre gånger på bredden och lägg den i formen med skarven nedåt.
Täck över och låt jäsa upp över kanten på varm plats i 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, eller tills brödet är fast och gyllenbrunt. Låt det sedan kallna på galler.

Björnbär



Nu i veckan var det äntligen dags för min lilla fisunge att börja i skolan. Eller ja, det har bara varit inskolning i två dagar, men hon är så glad för att ha blivit en stor skoltjej nu. På måndag börjar skolan på riktigt och då ska skolväskan packas med en massa nyinköpta skolgrejor och frukt.
Påvägen till skolan så finns det en stor björnbärsbuske och bären har börjat mogna precis lagom till skolstarten. Så idag plockade mina flickor av alla de mogna bären och planerar för fullt vad de ska baka för gott av dem. Det blir nog två olika saker för de ska jämnt bråka och vara oense om sådana saker.



Jag kan inte fatta att jag har två flickor som går i skolan redan. Tänk så fort tiden springer iväg. Snart kommer de hem med pojkvänner och flyttar hemifrån... ja tänk, om de flyttar i samma ålder som jag var i när jag flyttade så är det bara 10 år dit. Oj oj oj :) Helt plötsligt känner jag mig en smula gammal, men det vet jag att jag inte är hehe.
Nu ska jag gå ut i köket och baka lite bröd. Delar med mig av det imorgon.


Hur Jag Gjorde Mirande-Nallen

Jag tog lite bilder under loppets gång i lördags när jag gjorde denna lilla nallen och tänkte dela med mig av det till er :)


Jag började med att färga lite vit sp grå och sedan delade jag upp den i ungefärliga bitar. Det kan behövas knippsas av en del under tiden som du formar nallen.
Så nu vet vi på ett ungefär vad som är vad och då börjar vi...


Forma kroppen i en något äggliknande form och kör en tandpetare i den. På den ska du sedan sätta huvudet, men först...


... så tar du ett passande verktyg och gör ett "snitt" på magen.


Sedan tar du bollarna som ska bli till ben och formar dem så här. Rulla dem till korvar och tryck upp ena änden och forma den till en fot.


Tag lite av den gråa sp:n och blanda in lite vit sp tills du har en ljusare grå som du vill ha. Denna ska du ha till fötterna samt nosen och lappen på huvudet. Gör två små kulor, platta till dem och limma fast dem på fötterna med lite ätbart lim eller vanligt vatten.


Dra små streck med ett verktyg så det ser ut som små stygn. Limma fast på kroppen.


Rulla ut armarna till dmå korvar och gör stygn i dem med. Limma fast på kroppen.


Sätt fast huvudet på kroppen och gör ett stygn på huvudet också.


Gör en rundad platt triangel av den ljusgrå sp:n och limma fast den på huvudet. Gör en skåra i mitten.


Limma fast en ljusblå liten nos.


Nu är det dags att sätta på ögon, lapp och öron. Och såklart så gick det lite för snabbt för mig här för att fånga öronmakandet på bil, men ni klarar säkert att lista ut hur jag gjort dessa ;)
Till lappen så skar jag ut en liten fyrkantig bit av den ljus gråa sp:n och limmade fast den på huvudet och sedan gjorde jag åtta stygn i den.


Och så var nallen klar :)

Oh, just det... höll på att glömma en sak. Jag tryckte dit en liten boll på gumpen också som fick bli svansen. Denna kom dock aldrig med på någon bild... Sorry :)

Kanelrutor



I fredags så köpte jag två nya böcker på rean på Maxi. Baka - Steg för steg för billiga 39.90:- och Årets Smaker i glas och burk för bara 29.90:- :D Det var ren tur att jag inte köpte Baka-boken tidigare i veckan när jag var på Lagerhaus för då hade jag fått betala 79:- för den... tror jag att det var i alla fall. Oftast så har jag den oturen att jag köper en dyrare variant av saker och hittar det billigare några dagar senare, men inte denna gången :)
Och boken har så fina bilder och det finns en massa härliga recept i den att man inte kan låta bli att baka när man tittar i den.
Jag valde att göra dessa mumsiga kanelrutor i lördags. De blev jättegoda :)

16 bitar

225g smör, rumstempererat
225g socker
3 lätt vispade ägg
225g extra fint mjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
1½ dl crème fraiche
55g solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kvadratisk form (23 cm). Klä den sedan med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsägg äggen ett i taget, rör om kraftigt mellan varven.
Sikta ner mjöl, bikarbonat och kanel i smeten och vänd ihop. Rör ner crème fraichen och solrosfröna och blanda till en jämn smet. Skeda upp i formen och släta till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Lossa kanterna och lägg upp kakan på galler för att kallna.
När kakan hal kallnat så skär upp den i bitar. Smaka och njut :)

Mjölkchoklad Frosting



Här kommer receptet på smörkrämen som jag hade på mumin cupcakes'en.

250g osaltat smör, rumstempererat
200g mjölkchoklad
ca 500g florsocker
1 msk grädde/mjölk

Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den sedan över vattenbad. Vispa samman smör och florsocker tills den blir vit och riktigt krämig, ca 5 minuter. Tillsätt sedan chokladen lite i taget och sist så har du i grädden/mjölken. Vispa krämen jämn och fin.
Sedan så är det bara att täcka antingen dina cupcakes eller tårtor.

Me-To-You Cake



I veckan så har en av mina fina vänner fyllt 25 år och igår skulle hon ha kalas. Precis som vanligt så fick jag uppdraget att göra en tårta till henne och som vanligt så fick jag fria händer. Tidigare har jag gjort två twiligt tårtor till henne eftersom hon ääälskar böckerna och även filmerna. Dock så kände jag inte för att göra ytterligare en Twiligt-tårta så då fick jag försöka komma på något annat hon tycker om... Efter mycket om och men så kom jag på att hon älskar Miranda nallarna så då fick det bli en sådan på tårtan.


Nallen fick med sig en liten present till kalaset.


Jag valde att göra nallen slät och inte hårig för jag tycker att den blir mycket sötare så här :)
Det är gul sp som jag har täckt tårtan med, men av någon anledning så har jag svårt för att få fram just den färgen på bild... oavsätt bakgrund. Mycket märkligt!


En liten uppdatering! Så här såg tårtan ut under all dekoration. Dock så har jag ingen bild på den när de har tagit några bitar, men det kommer kanske. Här ser man ju inte fyllningarna. Det vita som syns här är smörkräm, så att fyllningarna inte ska smita ut :)

Tårtan var även helt laktos- och nötfri.

Ljusa bottnar samt choklad bottnar
Chokladmousse och vaniljkräm med chokladkross
Täckt med vaniljsmörkräm och sp

Mumin Cupcakes


Snorkfröken & Mumintrollet

Dessa pysslade jag ihop igår. Idag var det nämligen kalasdags och då skulle det serveras cupcakes med mumin-tema. De rosa sp plattorna gjorde jag redan i tisdags så de skulle hinna torka.
Det blir en himla massa bilder i detta inlägget.


Rysliga Mårran


Lilla My... som alltid är sur ;)


Huset fick också vara med på ett hörn


Mumintrollet fick vara med på två stycken


Fegisen Sniff


Snusmumrikens hatt :)


En massa Hattifnattar... Dessa gillar jag :)


Muminmamman...


... & Muminpappan

Så där... det var nog allihopa :) Vem hade inte blivit glad för dessa ;) Jag hade i alla fall blivit överlycklig!
Det är choklad cupcakes toppade med mjölkchokladfrosting. Dekorationerna är i både sp och i marsipan.

Hello Kitty Tårtor



Två tårtor till en liten tjejs födelsedagskalas. Hon tycker om Hello Kitty och mycket rosa :)
Tycker ni att jag lyckades?!



Ljusa bottnar
Mosad banan och mosade jordgubbar
Täckta med grädde och sp

HighWay To Hell



Nu så kan jag äntligen visa er vad jag har pysslat med hela förra veckan :) En bröllopstårta till en gammal barndoms vän. Oh det var så kul att göra den. Älskar när det ska vara lite annorlunda!
Brudparet var otroligt roliga att göra, men jag ska erkänna att jag var väldigt osäker på om jag kunde göra döskallar över huvud taget och sedan att få det och se bra ut på "normala" kroppar... och innan allt var på plats så hade jag och en vän väldigt roligt åt dem. Som vi skrattade :) Men jag får säga att jag är nöjd med slutresultatet och det var även brudparet och det är det viktigaste.



Att stå och göra alla dessa rosorna var smått jobbigt, men snyggt blev det. Och jag hade sån flyt att de räckte precis.



Visst ser brudgummen ut lite som Ghost Rider... ja utan elden såklart ;) hehe

Chokladbottnar
Vaniljkräm och chokladmousse
Täckt med vaniljsmörkräm och sp

Winnie the Pooh Cake



Denna tårtan gjorde jag för över en vecka sedan, men har helt missat att lägga upp den.
En födelsedagstårta med Nalle Puh-tema skulle det vara. Och jag som inte tycker om Nalle puh fick åter igen kämpa med att komma på vad jag skulle hitta på för dekoration... Efter en bra stund så kom jag att tänka på att Nalle Puh var mycket sötare innan alla gjordes om så då fick det bli lite liknande den gamla stilen :) mycket finare tycker jag ;)

Vit choklad browniebottnar
Dumlefluff
Täckt med vaniljsmörkräm och sp

Tunnbrödssnacks



Och detta är sista snackset till min väns kalas. Receptet på dessa hittade jag i min bok, Häng med på fest!.

ca 24

3 st tunnbröd
600g rökt lax
150g prästost
1 tub pepparrotsvisp
1½ dl crème fraiche
2 knippor dill
vitpeppar

Blanda pepparrotsvisp och ccrème fraiche och bred det på brödet, lägg på laxen och hyvla över ost.
Grovhacka dillen och fördela den ovanpå.
Peppra, rulla ihop och skär upp i bitar.

Hallonfyllda Choklad"praliner"



Oj vad jag var nervös när jag fick i uppdrag att göra dessa godbitar. Jag har inte tidigare testat att göra chokladformar i knäckformar så det kunde gå precis hur som helst. Speciellt när det handlar om vit choklad för det är en aning bråkigare... i alla fall för mig :) men jag blev nöjd med resultatet och det blev min kompis också.

Jag har gjort som så att jag har tagit mini muffinsformar och penslat dem med smält vit choklad. Låtit dem stelna i kylen och sedan dragit av pappret från chokladen, försiktigt! Om det är ett tunt lager choklad så kan det vara bra att pensla dem två gånger, men det räckte med en gång för mig.
Sen efter att du dragit av alla papper så kan du ställa dem i kylen igen och göra precis vilken fyllning som helst.
I dessa så hade jag i hallongrädde. Jag använde en sprits när jag fyllde dem för det är så mycket lättare att få det snyggt då tycker jag.
Och sedan så toppade jag dem med mini jordgubbar och hallon. Klart!

Små Spenatpajer



Här har vi spenatpajerna. Innan de gräddas i ugnen så ser de ut så här. Min vän som skulle ha dem är väldigt förtjust i just dessa pajer och jag har lagat det till henne för. En av gångerna så gjorde jag en stor paj så då plussade jag på lite med äggstanningen. Denna gången så fick jag faktiskt ut 15 stycken små pajer av degen och inte bara 12 som tidigare.
Receptet på dessa kan du hitta här :)

Mini Maränger

Så där... nu har jag delat med mig av kakorna från helgens ena uppdrag. Nu går vi in på kalas nummer 2.



En vän till mig som fyllde år skulle ha kalas och då fick jag äran att pilla ihop lite smått att tugga på. Det blev lite mini maränger som ni kan se här, några minihallondesserter, spenatpajer och tunnbrödssnacks med lax i.
Marängerna har jag gjort efter detta receptet. De ser lite knasiga ut, men goda var dem :)

Hallonmazariner



Tredje och sista kakan (kakorna) som jag gjorde till kalaset i lördags. Hallonmazariner som jag blev sugen på att testa efter att jag sett dem i Mitt Kök nr 13 2011. Glasyren färgade vi helt rosa istället för mosade hallon som i tidningen. Sedan dekorerade vi dem med färska hallon och blåbär.
Detta är faktiskt första gången som jag bakat mazariner och jag blev helnöjd med dem... fast jag tycker nog en smula bättre om de som man köper. Ja jag vet, så kan man ju inte säga men jag måste vara ärlig i detta fallet. Jag älskar köpe-mazariner ;)

16-18 st (enligt receptet, tror jag fick ut 20 st av degen)

3 dl (180g) mjöl
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl socker
150g kylskåpskallt smör

Fyllning:
300g mandelmassa
150g rumsvarmt smör
2 ägg
½ dl (30g mjöl)
ca 2 dl hallon

Enligt receptet så ska man blanda 1½ dl florsocker med lite vatten och täcka mazarinerna med det, men det räcker inte på långa vägar till alla... inte ens till hälften! Så ös på med ca 5 dl florsocker och blanda i lite vatten tills du har den konsistenen du är ute efter, tänk duschkräms-konsistens. Bred eller spritsa sedan ut kristyren på mazarinerna och stoppa ner färska bär om så önskas.

Mördeg: Blanda mjöl, potatismjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop till en smulig massa. Fortsätt att bearbeta massan tills smöret finfördelats och degen har blivit smidig.
Forma degen till en tjock rulle och låt den vila kallt i minst 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda ner smöret lite i taget. Det är viktigt att man verkligen tillsätter smöret klickvis och låter massan "gå ihop", annars blir den klumpig. Tillsätt ett ägg i taget på samma sätt. Blanda ner mjölet och rör ihop till en smet.
Sätt ugnen på 200 grader. Mjöla formarna lätt (detta struntade jag i och det gick jättebra ändå) och skär degrullen i tunna skivor. Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna med en kniv.
Fördela mandelfyllningen i formarna. Fyll dem inte ända upp. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Låt svalna lite och stjälp ut mazarinerna. Låt svalna helt.
Sedan så är det bara till att dekorera dem med glasyr som jag skrev där uppe och låte den stelna lite. Sen kan du äta hur många du vill :)

Cowgirl Cookies



Dessa är de godaste kakorna inom chocolate-chip-cookies som finns... eller ja i alla fall av dem som jag har bakat ;) Receptet på dessa godingar hittade jag inne hos Bakerella för ett bra tag sedan och hon kallar dem Cowgirl cookies, så då gör jag också det :)
Jag brukar göra hälften med m&m's och hälften utan då jag inte gillar dem, men det finns det andra i familjen som gör så jag kan inte ta bort dem helt.
Även dessa var med på dotterns kalas.
Testa dem, ni kommer inte att ångra det!

1 1/3 cup mjöl
1 stk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 cup havregryn
½ cup farinsocker
½ cup socker
1 tsk vaniljsocker
1/3 - ½ cup hackade pekannötter
3/4 cup chokladknappar
3/4 cup m&m
1 ägg
175g osaltar smör

Sätt ugnen på 175 grader. Häll i alla de torra ingredienserna, nötter, choklad och m&m i en bunke och rör om så det blandas väl. Tillsätt sedan smör, ägg och knåda ihop till en deg. Rulla små bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tänk på att kakorna blir platta i ugnen och behöver gott om plats på sidorna så lägg dem inte för tätt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, beroende på storlek och ugn. Låt svalna på galler. Ät!

Smaskig Födelsedagstårta



Här har vi tårtan som jag gjorde till dotterns 6års kalas. Hon är allt rolig ibland... först så hade hon bestämt sig för att hon ville ha en stor tårta med ett slott på, på slottet skulle det finnas en stor brun port, utanför så skulle det stå en prinsessa som plockade blommor och så skulle där vara lite hus också.
Sen efter att hon upptäckt en bild på baksidan av hennes barbiemålarblock så ändrade hon sig till att vilja ha en likadan som den istället. Tosiga unge :) men jag klagade inte eftersom den här var betydligt enklare att göra.


Här ser ni hur tårtan såg ut på boken. Chokladplattorna på toppen satte jag dit lite senare så de kom inte med på denna bilden, men syns kanske om man tittar noga på bilden med alla kakorna i mitt inlägg från igår :)

Chokladbottnar
Hallongrädde
Täckt med chokladglasyr, grädde, körsbär och choklad


RSS 2.0