Ravioli med bacon

Förutom snickerspajen så gjorde flickorna hjärtformad ravioli med bacon i. De är så duktiga mina flickor :)



Pastadeg:
2½ dl vetemjöl
2½ dl rågmjöl
1 krm salt
3 ägg
2 msk olivolja
½ msk vatten

Blanda mjöl och salt på bakbord eller i en bunke. Gör en grop i mitten och häll ner ägg och olja. Knåda med händerna till en smidig deg. Tillsätt ev. vatten så att degen blir mjuk, men inte klibbig. Lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst en timme.

Baconröra:
100g philadelphiaost
1 dl krossade tomater
1 tsk persilja
2 pkt bacon
Salt
Peppar

Rör ihop philadelphia, tomater och persilja till en härlig röra. Klipp eller skär bacon i ca 1 cm stora bitar. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen medans du kavlar ut pastadegen.

Tag ut pastadegen och kavla ut den tunt. Jag använde en pasta maskin, men det går bra med vanlig kavel också. Degen ska bli väldigt tunn. Använd en pepparkaksform för att skära ut hjärtan. Lägg en liten klick baconröra i mitten på hälften av hjärtanen. Pensla kanterna med lite vatten så att den tomma hjärtanen fastnar. Nyp ihop lite extra så att de inte släpper när de kokas. Nar alla hjärtanen är klara ska de kokas i en stor kastrull med saltat vatten. Koka i 3 minuter.



Jag blev överraskad med en tre rättersmiddag av min kärlek :) och väldigt överraskad då han inte heller brukar bry sig om sådana här dagar så det var väldigt trevligt. Vi åt jättegott vitlöksbröd, sallad och dressing till förrätt. Oxfilé, potatisgratäng, pepparsås och chilimarinerade grönsaker till huvudrätt. Åh vad gott det var! Och så åt vi tiramisu till efterrätt. Till detta så delade vi på en flaska rött vin. Mmm en perfekt kväll :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0