Avokadosorbet

Jag började dagen med att använda lite av äggvitan som blev över igår efter pajerna. Jag gjorde avokadosorbet. Har länge velat pröva det och nu äntligen så har jag fått loss tummarna. Så nu står det två lådor i frysen. Ska bli spännande att se vad barnen tycker om det.



ca 1 liter
2 st avokado
1 msk citron saft
1 lime, saften
2,5 dl socker
5 dl vatten
1 liten nypa salt
1 äggvita
ev. 1/4 dl vitt vin (för en vuxen variant)
en msk glykos

Börja med att dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och skär i bitar. Mixa sedan i mixer tillsammans med citronsaften och 2 dl av vattnet till en helt slät smet.
Blanda avokadokrämen med socker, limesaft och resten av vattnet i en bunke.
Tillsätt ev. vitt vin, salt, äggvita och glykos. Rör om ordentligt. Häll upp i lådor och frys i ca 3-4 timmar. Rör om med en gaffel var 20 minut.



Barnen älskade glassen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0