Macarons



Tänk på att det är väldigt viktigt att alla ingredienser vägs, annars är det lätt hänt att man misslyckas.
Fyllningen kan varieras på tusen olika sätt. Jag gör oftast en smaksatt smörkräm, men även chokladtryffel ibland.

ca 30 dubbla kakor

110g sötmandel
170g florsocker
90g äggvita
2 msk socker
Några droppar valfri karamellfärg

Lägg mandlarna i en skål. Häll kokhett vatten över dem och låt dem stå ett par minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem. Låt dem torka på lite hushållspapper i minst en timme.
Under tiden kan man göra fyllningen.
Mal mandlarna i en mandelkvarn och sila sedan mandlarna till ett fint mjöl. Blanda mandelmjöl med florsocker.
Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast marängsmet.
Vänd ner marängen tillsammans med karamelfärgen i mandel- och florsockerblandningen. Blanda till en jämn smet.
Häll i smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar, på två bakpappersklädda plåtar, stora som en femkrona. För att kakorna ska bli platta så kan man "banka" plåten lite i bordet så försvinner topparna efter spritsen. Låt kakorna vila på plåten i ca en timme, minst 30 minuter, så att ytan torkar. Om ytan ej får torka så får man inga fina kragar på kakorna.
Sätt ugnen på 125 grader. Grädda längst ner i ugnen i omgångar i ca 20 minuter. Tänk på att kakorna inte ska få någon färg så håll ett öga på dem. När kakorna släpper från pappret så är de klara. Låt dem svalna och lossa sedan dem från pappret.
Spritsa sedan på fyllningen på hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0