Ett Litet Dessertbord...



Ja jag vet... det kom inget inlägg igår trots att jag sagt att det skulle hinnas med. Nu får ni ett på natten i stället ;) men även detta blir ett kort inlägg om inget alls egentligen. Men nu vet ni i alla fall att jag inte glömt bort er.
Äntligen börjar denna sjukt stressiga helgen gå mot sitt slut och efter att allt är klart imorgon så ska jag nog sova resten av dagen för jag är trööött!
Bilden ovan är från min dotters kalas (som var idag). Det blev ett litet dessertbord, men det räckte gott och väl.
Recept på allt (utom godiset hehe) kommer komma under veckans gång.
Nu ska jag passa på att få lite sömn innan klockan ringer igen.

Bloggtorka...

... ja som ni säkerligen har märkt så har det varit ganska tomt med inlägg nu i ett par dagar, men frukta inte! Jag har massvis på gång här hemma som bara längtar att få komma upp på bloggen, men dessvärre så har jag inte riktigt tid med det nu. Men kom tillbaks på fredag så ska jag nog kunna ha fått in minst ett inlägg :)

Jag bjuder på en bild så länge...



Här kan du läsa hur jag gjorde denna goda glass :)

Båt-tema Tårta



Ja här har vi helgens tårta. Det blev lite segelbåtstema på denna :) Väldigt söt tycker jag att den blev!



Ljusa bottnar
Jordgubbsgrädde
Täckt med vanilj smörkräm och sp

Müsli



Att jag inte tänkt på att göra egen müsli förr. Det är ju super enkelt och då får man precis det som man vill ha i. Det behövs inte ens något vidare recept. Det är bara att slänga ihop lite olika ingredienser och snabbrosta i ugnen lite, sedan är det klart. Ja, det får gärna hinna svalna innan du stoppar ner det i en burk.
Jag mätte dock och skrev ner hur mycket jag hade i av grejerna så jag skriver upp det här och delar medmig av det till er :)



7 dl havregryn
1½ dl linfrö
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl grovt hackade pecannötter
½ dl torkade jordgubbar (mer om det i ett annat inlägg)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda allt i en stor ungsform och ställ i ugnen i ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk.

Kokos-kakao-havre-kaffebollar...



... ja eller vad man nu ska kalla dem. Jag har alltid kallat dem för N*bollar, men det får man inte kalla dem längre... så dumt allt sånt är tycker jag. Men men vad de än har för namn så är de vansinigt goda och de försvinner snabbare än vad det tar att göra dem.
Vi hade med oss dessa till vår lilla utflykt som vi hade i tisdags morse. Vi var nämligen inne i Malmö och satt i publiken på sommarlovsmorgon. Inte något jag var överdrivet sugen på då det är min enda lediga dag, men vad gör man inte för de små liven ;)
Vi var där redan kl 07:20 för att få bra platser och det fick vi.



Nämligen längst fram. Hu tänkte jag för jag ville helst inte synas så mycket, men som sagt, vad gör man inte.
Det var spännande (inte för mig) att se hur allt gick till på riktigt och mysigt att fika i pauserna.



Förutom dessa så hade vi med oss flädersaft (recept på det kommer i veckan) bullar och några tunnbrödsrullar fyllda med en massa gott.



Evelina gav Malin och Kringlan en teckning när hon fick deras autograf :)

ca 25 stora bollar

200g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 msk vanilksocker
5 msk kakao
6 dl havregryn
4 msk starkt kaffe, kallt

Kokos, strössel, pärlsocker till garnering

Blanda samman alla ingredienser utom havregryn och kaffen. När det är en kladdig smet så tillsätter du havre och blandar in det väl. Häll i kaffet, lite i taget tills du är nöjd med konsistensen och smaker. Rulla bollar i valfri storlek och rulla dem i kokos, strösset eller pärlsocker. Ställ dem i kylen ett litet tag och ät sedan :)

Angry Birds Cake



Idag är det kalas för min spralliga kompis kompis och som jag förstod det så gillar han Angry Birds och då blev det en sådan tårta.
Det är så skoj att få leka av sig på tårtorna ibland :)



"Wiiiiiiii.... POW!!!" *5000* "Onk onk"



Ljusa bottnar
Jordgubbsmousse
Täckt med grädde och marsipan

Ost- och Skinkgifflar



Dessa är lätta att göra när man inte har så hemskt mycket tid till att stå i köket.

Köp färdig smördeg och rulla ut. Skär dem i trianglar och läg på önskat innehåll, i detta fallet lite ost och lite skinka. Rulla ihopa och grädda i ugnen efter instruktioner på smördegsförpakningen. Vips så är de klara och redo att ätas.

Vi tog med oss några igår när vi var iväg på en liten utflykt och de var väldigt goda :)

Tårta med Massa Rosor



Nu har ytterligare en av mina kusiner fyllt 18 år. Ja jag har en väldigt stor släkt :) och hon ville ha en tårta att bjuda sina vänner på. Jag fick fria händer och då gjorde jag denna "lilla" tårtan. Jag hade inte så överdrivet mycket tid så det fick bli en ganska enkel design, men jag tycker att den blev fin i alla fall.
Yngsta dottern var i farten igen och hjälpte till att göra en del av rosorna.



Det var lite pilligt, men väldigt sött :)

Ljusa bottnar
Vaniljkräm och jordgubbsgrädde
Täckt med grädde och sp

Fläderchampagne

Glaset är lite grönt så det är därför som bubblet ser grönt ut hät :)

Jag har ju helt glömt bort att visa och berätta för er om mitt flädermakeri :) Jag har varit sugen på att testa och göra fläderchampagne sedan jag sett det i ett av mina favorit program, River Cottage. Och i år fick jag äntligen tummarna loss för att gå på fläderjakt. Jag en vän och yngsta dottern var ute på "landet" och sprang runt i två stora trädgårdar och klippte av de härliga blommorna. Vi hittade ett bra ställe på vägen hem också så vi klippte lite till då :)



Det är skönt att ha med sig barn på sånt här så slipper man göra det själv hehe.
Idag smakade Evelina på fläderbubblet och tyckte det var lite för surt och ville ha i saft. Tokiga unge tänkte jag, men vi testade och det blev faktiskt riktigt gott!
Det står i receptet att det kan bli några procent i drickan så det fick bli endast ett smakprov för henne, men vi vuxna kan dricka hur mycket vi vill ;)
Jag tycker det är väldigt häftigt att det är så enkelt att göra eget bubbel. Jag ska helt klart testa vidare på det här :)



Receptet hittade jag inne hos Pickipicki, men jag dubblade satsen och tog bort en msk vinäger och det blev jättebra :)

Till ca 5 liter bubbel

Fläderbubbel
30 blomklasar
ca 6 dl socker
1 msk vitvinsvinäger alt äppelcidervinäger
5 l vatten
2 citron

Skölj inte blomklasarna, men plocka bort eventuella småkryp och liknande. Blanda vatten, socker och vinäger i en stor bunke eller kastrull.
Skala citronen med en potatisskalare och tillsätt skalet, liksom saft från en halv citron. Rör om ordentligt och tillsätt därefter blomklasarna. Låt stå övertäckt (handduk el liknande) i sval rumstemperatur i ett dygn.
Sila därefter genom en duk och häll upp i väl rengjorda flaskor. Fyll inte hela vägen upp.
Låt stå i sval rumstemperatur några dagar och kontrollera därefter flaskorna för att se om det bubblar. När det bubblar ställs flaskorna in i kylen, annars får de stå framme ytterligare ett par dagar.
Förvara flaskorna med korken inte fullt åtskruvad, för att det inte ska bli övertryck och flaskor som smäller. Man kan också skruva av korken lite då och då, för att släppa ut kolsyra. Fläderbubblet serveras välkylt och håller upp till tre veckor.


Krämig Pasta med Gorgonzola


Bilden har jag lånat från hennes facebook.

I torsdags så var jag hemma hos en vän på middag. Vi åt och drack gott... som vanligt ;) och senare på kvällen tog vi fram TP och åt lite glass till efterrätt. En väldigt trevlig kväll. Synd bara att man skulle upp och jobba på morgonen.
Receptet hade hon hittat på receptcentralen - men hon ändrade lite.

4 portioner tagliatelle
1 stor gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackad
smör till stekning
70g färsk och sköljd bladspenat
150g tärnad gorgonzola
1 dl cremé fraiche
1½ dl hackade valnötter

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och skiva löken och vitlöken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek löken mjuk.
Tillsätt bladspenaten och stek ytterligare några minuter.
Blanda den kokta pastan, lökfräset, creme fraiche och gorgonzola och värm någon minut.
Salta och peppra och servera med valnötter och ett glas vin eller två ;)

Choklad Whoopie Pies



Igår provade jag att göra Whoopie pies för första gången och det gick över förväntan :)
Jag använde mig av ett recept inne på Sockerrus. Jag tyckte dock att kakorna blev lite för salta så nästa gång så ska jag bara ha i 1/4 tsk salt.
Sedan fyllde jag dem med en rosa swiss meringue smörkräm.



100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.


Swiss Meringue Smörkräm

Den här smörkrämen tar lite längre tid, men den blir otroligt fluffig och krämig. Mycket god!

5 äggvitor
300g fint socker (Jag brukar mortla vanligt socker och det blir väldigt bra)
440g osaltat smör
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
ev. hushållsfärg och smak

Vispa äggvitor och socker fluffigt i en värmetålig skål. Ställ skålen över sjudande vattenbad, utan att skålen nuddar vattnet. Vispa tills allt socker har löst sig, ca 2-3 minuter.
Tag bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills den är mjuk och fluffig. Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa på medel hastighet tills det är väl blandat. Oroa dig inte om det ser ut att skära sig, bara fortsätt vispa så jämnar det till sig igen.
Ha i vanilj, salt och färg/smak och vispa samman till en jämn smet.
Sedan är det bara till att bre/spritsa på smörkrämen på vad det nu är du ska ha det till :)

Pettsons Pannkakor



Mmm visst är det fantastiskt gott med pannkakor!?
Dessa pannkakorna är gjorde efter Pettsons recept på pannkakstårta (jag använder nästan alltid detta). Oftast så gör jag mina väldigt tunna, då blir det fler ju ;), men om jag känner för att ha sirap till som idag så får de bli lite tjockare.


Onyttigt är gott!

5 ägg
6 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 dl vatten
2 msk smör

Rör ihop ägg, 3 dl mjölk, socker och salt.
Rör ner mjölet tills det blir en jämn smet utan klumpar. Häll på resten av mjölken och vattnet. Smeten kan nu stå en stund.
Smält 2 msk smör i stekjärnet och rör ner det i smeten, så behöver du inte smöra så mycket mellan varje lagg.
Grädda pannkakorna och servera med sirap, grädde, glass, sylt eller vad du nu vill ha till ;)


Gifflar med Nutella



Av degen som blev över från bullarna med jordgubbssylt bakade jag gifflar. Dem fyllde jag med en klick nutella :) Jätte smaskigt verligen!
Gifflar kan man variera helt efter vad man tycker om och det tycker jag är jättebra.

Jag kavlade ut degen till en avlång rektangel och skar ut små trekanter. Storleken kan man variera efter eget tycke (mina blev ca 10 cm när de var klara).
Sedan så lägger man en klicka nutella, sylt, mandermassa etc. på den nedre tjocka delen av degbiten. Sedan så är det bara till att rulla ihopa dem och böja dem lite grann i kanterna.
Låt gifflarna ligga och jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla dem med lite uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.

Nästa gång jag gör sådana här så ska jag ta lite bilder under tiden så ni kan se hur jag gör dem :)

Bullar med Frön och Creme Fraiche



Om man vill ha nybakta bullar på morgonen, men inte har tid med att stå och vänta på jäsningen så är detta ett bra recept. Här gör du degen på kvällen och låter bullarna jäsa i kylen över natten och sen är det bara till att slänga in i ugnen när man stiger upp så får hela hushållet nygräddade bullar till frukost :)
Jättegoda är dem också!


Det blir väldigt gott med hemmagjord färskost på :)

50g jäst
5 dl kallt vatten
250g creme fraiche
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
ca 1 msk honung
1 tsk salt
3 dl rågmjöl
ca 10 dl mjöl, 600g

ägg till pensling och frön till garnering

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, creme fraiche, linfrön, solrosfrön, honung och salt. Rör ner rågmjöl och mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen kraftigt i ca 10 minuter. Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Vik ihop den 2-3 gånger, knåda inte. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädda plåtar. Täck med bakdukar och ställ dem i kylen över natten.
Sätt ugnen på 250 grader. Tag plåtarn aur kylen och låt dem stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över frön. Ställ plåten (en i taget) mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda i ca 15 minuter, tills bullarna låter ihåliga när du knackar dem på undersidan. Låt svalna något på galler innan servering.

Toffee Bar Brownie Tårta



Igår hade jag ingen att leka med (inte så att jag kände för att vara social, har en grym huvudvärk) så då bakade jag en tårta som jag länge har velat göra. Och när jag var klar med den så sade jag till mig själv "Och vad ska jag nu göra med denna då?". Inte så att jag kan äta upp hela själv. Visst här finns fler i hushållet, men den är otroligt mäktig så det räcker gott och väl med en liten bit. Ja, jag kanske ska ta med en bit till jobb och bjuda de anställda på varsin bit... det hade de nog uppskattat :) det hade jag i alla fall gjort!
Receptet har jag hittat här och designen på tårtan har jag kopierat från denna sidan.



Det är viktigt att tänka på att bottnarna har kallnat helt innan du bygger ihop tårtan, annars så smälter fyllningen och det blir inte så bra då :) Lika så gäller det med kaffet, det ska också kallna helt innan du vispar ner det i fyllningen och frostingen.

Till bottnarna

2 cups osaltat smör
450g mörk choklad, hackad (jag använde hälften ljus och hälften mörk choklad)
3 cups socker
8 stora ägg
2 msk vaniljpulver
2½ cups mjöl
½ tsk salt

Frostingen

3 cups vispgrädde
1/3 cup florsocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk instant espresso pulver upplöst i 2 tsk kokande vatten, kallnat

Fyllningen

450g mascarpone ost
2 msk instant espresso pulver upplöst i 2 tsk kokande vatten, kallnat
½ cup florsocker
2 tsk vaniljpulver
En nypa salt
1 cup frosting (ovan)

Garnering
Twix-chokladkakor

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla fyra (om du har det) formar, 20 cm i diameter. Smält den hackade chokladen och smöret i en stor värmetålig skål över vattenbad, till det är en jämn och fin smet.
Vispa sedan ner socker, äggen, ett i taget, vanilj i ca 1 minut, tills det är väl blandat. Siktat ner mjölet och ha i saltet och vispa tills det är en jämn smet.
Fördela smeten i de 4 formarna. Grädda två stycken åt gången i 20-25 minuter.
Tag ut ur ugnen och ställ på galler för att svalna. Låt bottnarna svalna i 30 minuter i formarna innan du stjälper upp dem.
Låt dem kallna helt.

Frostingen: Vispa grädden tills det bildes små mjuka toppar. Tillsätt siktat florsocker, vanilj och kaffe. Vispa tills det bildas styva toppar. Ställ in i kylen till senare.

Fyllningen: Vispa mascarpone osten (med degkrokarna), kaffet, siktat florsocker, vanilj och salt till en fluffig smet, ca 2 minuter. Vänd sedan försiktigt ner 1 cup av frostingen i smeten.


Sedan så är det bara till att bygga ihopa tårtan och dekorera den med hackade twix-chokladkakor :)

Bullar med Jordgubbssylt och Vit Choklad



I tisdags ställde jag mig och bakade bullar så fort jag kom upp ur sängen. Inte ens på min lediga dag tar jag en sovmorgon... dumt kan man tycka :)
Jag hade först tänkt göra bullarna med hallonsylt och kokos (från en av mina tidningar), men upptäkte att jag varken hade hallonsylt eller kokos hemma så det fick bli något annat då jag inte ville dra upp flickorna bara för att gå och handla lite.
Så det blev jordgubbar och vitchoklad. Det blev väldigt saftigt och gott må jag säga.
Jag använde inte all degen utan pillade ihop något annat av den.
Receptet på degen kommer från tidningen Mitt Kök nr 9 2011.


Mums!

5 dl mjölk
knappt 50g jäst
1½ dl socker
840g mjöl (14 dl)
2 tsk nystött kardemumma
½ tsk salt
150g rumsvarmt smör

Fyllning
1½ dl jordgubbssylt
2 dl hackad vit choklad

1 ägg till pensling
Pärlsocker

Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp.
Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det rumsvarma smöret. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt, gärna 5-10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 minuter.
Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på sylten och strö över chokladen. Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i ca 16 bitar.
Sätt ugnen på 200 grader. Plasera bullarna i formar och låt jäsa i ytterligare 40 minuter, under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Blixten McQueen Tårta





Idag är det kalas för min "kusins" äldsta son... som fyllde 1 år nu i veckan. Jag tycker det är så otroligt roligt när jag får fria händer, enda önskemålet var att det skulle vara något från Disneys Bilar. Så då blev det så här :)
Jag tycker det är väldigt roligt att göra Blixten... varför kan man fråga sig då jag inte tycker om filmen hehe.





Ljusa bottnar
Hallonmousse, Hallonsylt och passions/mangomousse
Täckt med vaniljsmörkräm och vit choklad sp

Färskost med Gräslök



Jag har gjort egen färskost :)
Otroligt enkelt och väldigt gott! Billigare vet jag inte om det blev, men helt klart värt det. Det mesta smakar bättre när man gjort det själv. Ett klart plus är att man kan blanda ner precis vilka kryddor och örter som helst :)
Receptet har jag hittat i tidningen Allt om Mat - Grillspecial 2011.


Hemmagjord färskost på hemmagjort hälsobröd... MUMS!

8 dl naturell yoghurt
5 dl gräddfil
½ dl finhackade örter
1 tsk örtsalt
2 krm nymald svartpeppar

Värm försiktigt yoghurt och gräddfil till ca 45 grader så att blandningen skär sig. Rör om under tiden.
Häll upp blandningen i ett kaffefilter (stort) eller i en ren kökshandduk och låt rinna av 4-5 timmar.
Rör ner örterna i osten. Smaka av med örtsalt och peppar. Lägg osten i en burk och förvara den i kylen till servering.

Hello Kitty Tårta



Då har jag fått gjort min första Hello Kitty tårta också... precis som alla andra hehe ;)
Hon blev lite tjockare än vad jag hade tänkt mig, men jag är ändå nöjd med den.
Och jag har för första gången använt mig av Ballinas sockerpasta, den med vit chokladsmak. Den var väl helt ok, men jag föredrar nog den jag brukar köpa (ja när jag väl kommer in till Malmö och kan köpa färdig vill säga) och så blev jag inte helt såld på smaken. Tyckte att den smakade lite kemiskt och inte vit choklad.
Just nu kommer jag inte ihåg vilket märke det är jag brukar köpa så det kan jag inte tipsa om nu, men nästa gång jag åker till UltimateCake så ska jag kolla upp det. Förhoppningsvis så har de fått in den igen då :)



Ljusa bottnar
Jordgubbsmousse
Täckt med grädde och vit choklad sp

Persiko & Hallon Isglass



För ett par dagar sedan gjorde vi isglassar av persikosaften som var kvar. Vi stoppade även ner lite färska hallon i.
det är såå gott med egengjord isglass och det är så himla enkelt också. Jag förstår verkligen inte varför man inte gör sånt här oftare :)
Tror faktiskt att jag ska göra något annat kul i isglassväg ikväll :)

Fler humlor



I söndags gjorde jag denna lilla tårtan. Påminner den om en annan tårta jag gjort?! ;)
Haha oj, jag såg precis att 3an ligger på fel håll... oops! Ja, jag tyckte väl att det såg konstigt ut :P Ja jag skyller på att jag var väldigt stressad och inte hade alla hemma just då hehe.

Ljusa bottnar
Chokladmousse och mosad banan
Täckt med grädde och sp

Citron Sockerkakor



Härom dagen gjorde jag och flickorna ett par sockerkakor som vi sedan dekorerade som små citronskivor med kristyr. I den vita kristyren glömde jag att ha i ättika så den blev inte riktigt så vit som jag ville, men de var goda ändå :) dock så kan jag inte äta mer än en då de blir otroligt söta, men nog finns det andra som kan äta fler ;)
Nästa gång så ska jag lägga ner lite mer tid på dem, hade faktiskt lite bråttom när dessa dekorerades.

3 cups mjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
smör, rumstempererat
1 cup socker
1 stort ägg
1/4 tsk citronjuice

Blanda mjöl, salt, bakpulver och vanilj i en bunke och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en annan bunke. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölblandningen, lite i taget. Blanda till en jämn och fin deg. Ha i citronjuice. Knåda degen jämn igen.
Packa in degen i plasfolie och lägg den i kylen i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Kyl i ytterligare 15 minuter. Tryck/skär ut önskade former. Tag bort överflödig deg och kyl i ytterligare 15 minuter. Grädda i 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på bakgaller.
Dekorera ev. med kristyr.

Ännu mera Ruffles





Ja och så var det dags för ytterligare en fest och då var det volang tårtor som gällde. Det har blivit en hel del sådana nu... tur att jag tycker dem är roliga att göra :)
De skulle båda dekoreras med kronor så då gjorde jag två olika. Lite trist att göra likadana hehe.



Ljusa bottnar
Hallonmousse och passionsgrädde
Täckta med vit chokladsmörkräm

Ruffles





Min kusin skulle även ha en rosa ruffle tårta med en sko på. Det fick bli min blåa sko för den jag gjorde till henne blev inte riktigt som jag ville. Ibland är det bra att ha en back-up ;)


Min fina kusin som fyllde 18. STORT Grattis till henne!

Ljusa bottnar & ljusa bottnar med hallon i
Hallonmousse
Täckt med vit chokladsmörkräm


Louis Vuitton tårta





Ja jag fick verkligen något att bita i när min kusin bad om att få en Louis Vuitton väska-tårta. Ja för tusan, tänkte jag. Det kan väl inta vara så jobbigt... ehm... själva tårtan i sig var inte så jobbig, men sen när det kom till mönstert, jisses vad det var jobbigt. Jag satt och målade på tårtan i en timme med väldigt darriga händer. Jag tycker inte om att måla sådär "viktiga" saker på frihand då jag inte är såå duktig på det, och ännu mindre kl 02:00 på natten. Trött och darrig, men jag är väldigt nöjd med resultatet. Och nu vet jag hur jag ska göra om det skulle vara så att jag får göra fler :)

Chokladbottnar
Chokladmousse
Täckt med vit chokladsmörkräm och choklad sockermassa

RSS 2.0