Swiss Meringue Smörkräm

Den här smörkrämen tar lite längre tid, men den blir otroligt fluffig och krämig. Mycket god!

5 äggvitor
300g fint socker (Jag brukar mortla vanligt socker och det blir väldigt bra)
440g osaltat smör
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
ev. hushållsfärg och smak

Vispa äggvitor och socker fluffigt i en värmetålig skål. Ställ skålen över sjudande vattenbad, utan att skålen nuddar vattnet. Vispa tills allt socker har löst sig, ca 2-3 minuter.
Tag bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills den är mjuk och fluffig. Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa på medel hastighet tills det är väl blandat. Oroa dig inte om det ser ut att skära sig, bara fortsätt vispa så jämnar det till sig igen.
Ha i vanilj, salt och färg/smak och vispa samman till en jämn smet.
Sedan är det bara till att bre/spritsa på smörkrämen på vad det nu är du ska ha det till :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0