Gill's Bolognese



I söndags så satt vi framför tvn och slappade och tittade på diverse matlagningsprogram... lite av en favorit här hemma är River Cottage (Det goda livet). Allt ser så mysigt och gott ut och enkelt... ja oftast i alla fall ;)
Hur som helst så söndagens program handlade om kötträtter och då gjorde dem den här bolognesen. Jag blev såå sugen att jag direkt på morgonen igår gick till Ica och köpte hem alla ingredienserna. Ja okej, riktigt direkt var det kanske inte, hann jobba lite också innan, men efter det så :)
Klockan 14 började jag och minstingen här hemma med att skala och hacka grönsaker och klockan 17 var maten klar... ja det tar lite tid, men det är så det ska var egentligen. Tänk om man alltid hade kunnat lägga ner så mycket tid på matlagningen. Då hade jag mått :) Förrutom bolognesen så gjorde vi ca 50 minicupcakes som vi ska bjuda dagis på och så gjorde jag en hel del sill som ska smakas av på fredag. Recept på det kommer imorgon.
Hur som helst, har ni tid så laga detta. Riktigt smaskens!

1 msk oliv olja
250g pancetta eller bacon, hackat
1 gul lök, fint hackat
1 stor morot, fint hackat
2 selleri stjälkar, fint hackat
2 vitlöksklyftor, fint hackat
1 kg köttfärs, gärna nöt
2 burkar hackade tomater
2 glas rött vin
1 lagerblad
ca 200g champinjoner, skivade

Till servering:
Parmesanost, lite olivojla samt salt och nymald svartpeppar

Värm oljan i en stor gryta eller kastrull på medium värme. Tillsätt pancetta eller bacon och låt det steka i 3-4 minuter, tills fettet börjar tränga fram.
Tillsätt sedan lök, morot, sellery och vitlök, sänk värmen lite. Låt grönsakerna "svettas" i ca 10 minuter. Tillsätt köttfärsen, öka värmen. Tillaga under konstant omrörning tills det bara är små bitar av färsen och har förlorat sin råa... ja, look ;)
Tillsätt de hackade tomaterna, vin, lagerblad och champinjonerna. Blanda väl, koka upp och sänk sedan värmen igen och låt det småputtra utan lock i minst 2 timmar. Rör om med jämna mellanrum.
Koka spagetti enligt förpackningens anvisningar.
Servera med olivolja, massa parmesan och salt och peppar... och ett glas rött vin ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0