Super Mario Tårta

Yej! Ytterligare en bild som ville laddas upp. Skam den som ger sig ;)



I söndags fyllde min systerson 5 år. Det blev kalas för hela slanten med en massa presenter och en massa socker söta bakverk. Min syster hade lyckats (till allas förvåning haha) baka riktigt goda muffins med äpplebitar i.
Jag stod för tårtan och fick fria händer. Då passar jag alltid på att göra något som jag velat göra riktigt länge och detta är just en sådan. Jag minns att jag såg en sådan här tårta någonstans på nätet för x antal månader sedan och har velat göra en sån sedan dess. Jag blev väldigt nöjd med den och William verkade bli glad för den så :)

Jag ska försöka få upp en bild på hur den såg ut inuti... Väntar med spänning...



Jaaa! Det gick... efter ett par försök :P

Ljusa bottnar
Jordgubbar och jordgubbsmousse
Täckt med grädde och sp

Citronmarängpaj

Nu fick jag äntligen upp en bild. Jag har försökt ladda upp bilder på bloggen enda sedan i fredags utan någon vidare framgång, men nu så. Så det får bli ett inlägg om paj :)



Jag hade så överdrivet många citroner hemma så jag kände att det var dags för en citronpaj. Det är ju så oootroligt underbart gott. I Löv Citron ;)
Jag har såklart en del citroner kvar så jag tänkte att jag skulle göra lite Lemon Curd och ytterligare en paj. Pajen får jag nog ta med och bjuda på jobb. För jag tror inte att vi mår så bra här hemma om vi trycker i oss ännu en sådan paj hehe.
Receptet på denna hittade jag här. Men jag skriver in det här också fall i fall det av någon anledning skulle försvinna från den sidan. Man vet aldrig :)
Jag glömde dock att ha i de där två msk smör, men det gjorde absolut inget för de blev supergoda!

Pajskal
3 dl mjöl
1krm salt
100g smör
½ citron (rivet skal)
1 st äggula
2 msk kallt vatten

Citronkräm
2 st citroner
2 dl socker
3 dl vatten
5 msk maizena
4 st äggulor
2 msk smör

Maräng
4 st äggvitor
2½ dl socker
3/4 dl vatten

Pajskalet: Arbeta samman pajdegen i en matberedare med kniv eller på bakbord.Tryck ut den i små smorda bakelseformar och ställ dem kallt en stund.
Grädda i 200° 10-12 min tills de får lite färg och känns färdiga.Låt dem svalna något innan de tas ur formarna.Låt kallna.
Citronkräm: Riv skalet och pressa saften ur citronerna.Blanda skalet,saften,socker,vatten,maizena och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar.
Pressa genom en sikt så att citronskalen och ev. klumpar försvinner.Rör ner smöret.Fördela krämen i pajskalen och ställ dem svalt.
Maräng: Lägg äggvitorna och 2 msk socker i en skål.Koka resten av sockret och vatten till en simmig lag.
Kolla med termometer att lagen har en temperatur på 120°.
Vispa äggvitorna med sockret till skum.Häll i den kokande lagen under vispningen.Fortsätt vispa men långsammare tills marängen svalnar.
Spritsa eller bred marängen på citronkrämen.Grädda i 225° tills de får lite färg.Servera gärna pajerna lite ljumma.


Detta blir mitt bidrag till månadens sötsak. Denna månad är det ett syrligt tema :)

Kladdiga Chokladmuffins



Receptet på dessa läckra muffins hittade jag i tidningen Mitt Kök - nr 20 2011. Jag ville bara ha enkla kladdiga muffins så jag skippade toppingen som de hade i tidningen.

ca 20 muffins

200g smör
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar, använd muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tag ut ur ugnen och låt dem kallna helt innan du dekorerar dem.

Tårta



Hej igen allihopa :) Nu mår jag nästan precis lika bra som jag gjorde innan så nu i lördags bakade jag första tårtan på tre veckor, vilket känds som en hel evigheter sedan.
Det blev en ganska stil ren tårta till yngsta dotterns farföräldrar som firade sina födelsedagar.

Chokladbottnar
Vaniljkräm och chokladmousse
Täckt med grädde och sp

Cupcakes



Jag tror inte att det är många som har missat min frånvaro här på bloggen och jag ber om ursäkt för det. Men jag har haft det så sjukt hektiskt på senaste tiden att jag bara måste ta an paus ifrån allt just nu. Annars gå jag nog snart in i väggen. Men när jag är helt återställd så ska jag vara väldigt aktiv här igen :)
Här är i alla fall en liten bild på vad jag gjorde i helgen. Cupcakes till ett dop. Hela 70 cupcakes. Huh, men kul var det.

Choklad cupcakes
Grön vanlijsmörkräm
Sp dekorationer

Prickar



En nära vän till mig ska byta jobb och bad mig göra en liten prinsesstårta till henne som hon kunde ta med sig till sina arbetskollegor på hennes sista arbetsdag. Så här såg den ut :)
Det blev lite luftbubblor under sp:n såg jag senare och tryckte ut dem så gott det gick.

Ljusa bottnar
Prinsessfyllning
Täckt med grädde och sp

RSS 2.0