Pavlova
Här är pavlovan som jag gjorde till igår (midsommar). Tanken var att det skulle vara mer bär på men en del av dem hade hunnit bli dåliga så då fick det helt enkelt räcka med de jag hade kvar, och så tog vi lite ananas också för att fylla ut. Det blev hur gott som helst :)
3 äggvitor
1 krm ättiksprit, 12%
2 dl socker
Till garnering:
4 dl vispgrädde
frukt eller/och bär
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt ättikan och sockret, lite i taget. Vispa tills det har blivit en fin marängsmet, du ska kunna vända skålen upp och ner... testa att vända den över huvudet ;)
Häll ut smeten, på en bakpappersklädd plåt, i en cirkel, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 1½ timme. Tag ut och låt den kallna helt innan du dekorerar den med vispad grädde och frukt/bär.
Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Vilken god tårta :-)
Trackback