Morotsmarmelad med smak av kanel

Haha efter att ha kollat igenom ca 30 tidningar så kom jag på att detta receptet inte alls var bland dem utan i en av mina urklipp-receptböcker :P Kom direkt på i vilken så det var ganska skönt... eftersom jag har en hel hög med sådana också :)
En viktig sak att tänka på när man gör marmelad är att hälla upp den i rena glasburkar. Diska dem först ordentligt. Ställ dem sedan på ett galler i en kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt dem sedan stå kvar i ca 15 minuter.
Om det är lösa lock på burkarna så koka dem i ett par minuter. Sedan är det bara att ta upp dem och låta dem torka.





Detta ger ca 1 liter

500g morötter
Skal och saft av 2 citroner
2 kanelstänger (knäck dem på mitten så kommer smaken fram bättre)
4 dl vatten
1 kl syltsocker

Skala och finriv morötterna. Blanda morötter, skal och saft från citronerna, kanelstänger, vatten och syltsocker i en stor kastrull. Koka utan lock i ca 10 minuter.
Skumma av under tiden. Detta är viktigt! Skummas den inte av ordentligt så blir den "gammal" snabbt.
Häll i så mycket som möjligt i de rengjorda glasburkarna. På med lock och låt svalna. Förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0