Grape JellyDet här är något som verkligen går hem hos ungarna. Slurp sa det så var första burken tom. Något som gör den till en klar favorit är nog helt enkelt att det varken finns några bitar eller frön i. Barn är ju som de är ;)
Det här ska tydligen vara jättegott tillsammans jordnötssmör... ja ni vet det där som alla amerikanare äter, Peanutbutter & Jelly sandwich. Jag Har smakat på jordnötssmör en gång för många år sedan och tvi vale vad hemskt det var... dock så hade jag inte det på någon macka och inte någon jelly eller sylt heller för den delen.
Så nu när man har fått gjort lite jelly så kanske man skulle ta och våga sig på ett nytt försök :)


1 kg röda vindruvor, gärna med kärnor
450g syltsocker
juice från 1 citron

Börja med att dra av alla druvorna från stjälken, släng de dåliga. Häll sedan i dem i en stor kastrull och koka i ca 5 minuter, till det börja rinna ut lite juice från dem. Mosa dem sedan med t ex. en potatismosare. Låt dem sedan koka i ytterligare 10 minuter, fortsätt att mosa dem lite under tiden så det blir riktigt ordentligt mosat.
Om du har en saftsil så är det jättebra, använd den då för nu så ska vindruvorna stå och rinna av över natten. Har du inte någon saftsil så kan du ta en ren handduk och lägg den över en bunke, fäst den undertill så duken inte ramlar ner i bunken.
På morgonen så mäter du upp saften från vindruvorna, du ska ha ungefär 600 ml. Häll det i en stor kastrull tillsammans med syltsockret och citronsaften. Koka upp. Skumma av hela tiden. Låt det koka tills det når 105 grader. Häll över sylten i väl rengjorda burkar. Låt dem svalna och förvara sedan i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0