Mandelmjöl

Jag gjorde en massa mandelmjöl igår. Oh vad tråkigt det är att göra... och jobbigt. Först måste man skolla mandlarna så man kan få av skalet. Sen ska de torka i en timme eller två, sen ska de malas i en kvarn och sen ska de lgga och torka ytterligare 4-6 timmar på tidningspapper/hushållspapper. Sen så ska man helst byta papper och låta dem torka ett par timmar till. Detta ska man göra för att få ut så mycket oljor från mandlarna. Man Måste såklart inte torka dem så länge, men ibland gör jag det.
Sen när allt torkat så ska man sikta det också så man får så fint mjöl som möjligt... det här är den jobbigaste biten helt klart! Men vad gör man inte för att få fina macarons :P

 Skal efter 500g mandar... ser ut lite som ett gäng ollonborrar :P hehe

 och här ligger det för att torka :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0