Devils chocolate cake

Idag fick jag besök och då bjöd jag på den här till fikat.



200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
 1½ dl kakao
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten

Chokladkräm:
500 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 2 liter.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kakan svalna på galler.
Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Vispa sedan med en elvisp till en slät kräm.
När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna.

Det här receptet är från boken "Två systrars söta"


Kommentarer
Postat av: Simone

Nepp inte den, det var någon annan.. med 2,5dl socker 2,5dl mjöl 2 ägg 150g smör mm..

2011-07-04 @ 21:40:36
URL: http://tartparadiset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0