Karrégryta
Tyvärr har jag inte någon bild att lägga upp till detta receptet, men lovar att det både är och ser gott ut :)
Till 4 portioner
600 g karré utan ben
2 små lökar
1 tsk salt
Smör till stekning
2 st lagerblad
ca 10 st vitpepparkorn
ca 5 kryddpepparkorn
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
Skär upp köttet i små bitar, ca 2 cm. Skala och skär löken i klyftor.
Bryn köttbitarna i het stekpanna i omgångar, salta och ställ åt sidan. Fräs löken i smör och tillsätt köttet. Rör om.
Ha sedan i lagerblad, vit- och kryddpepparkorn, fond, vinäger och vatten. Rör om. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 40 minuter.
Tillsätt grädde och soja. Låt det koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
Servera med ris eller potatis och rårörda lingon.
Till 4 portioner
600 g karré utan ben
2 små lökar
1 tsk salt
Smör till stekning
2 st lagerblad
ca 10 st vitpepparkorn
ca 5 kryddpepparkorn
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
Skär upp köttet i små bitar, ca 2 cm. Skala och skär löken i klyftor.
Bryn köttbitarna i het stekpanna i omgångar, salta och ställ åt sidan. Fräs löken i smör och tillsätt köttet. Rör om.
Ha sedan i lagerblad, vit- och kryddpepparkorn, fond, vinäger och vatten. Rör om. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 40 minuter.
Tillsätt grädde och soja. Låt det koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt.
Servera med ris eller potatis och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback