Morots cupcakes



12 cupcakes

2½ dl mjöl
1 tsk  bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel
½ tsk mald ingefära
2½ dl socker
1½ dl rapsolja
2 ägg
3 - 4 dl finriven morot

Frosting:
200g philadelphia ost, rumstempererat
100g smör, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker och olja. Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt, kanel och ingefära i en annan bunke. Blanda sedan ner mjölblandningen i ägglandningen. Rör sist ner riven morot. Blanda väl.
Fyll cupcakeformarna till 3/4 och grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

Under tiden de är inne i ugnen kan man göra frostningen, men tänk på att det är viktigt att cupcakesen hinner svalna helt innan man brer på frostingen, annars finns det risk för att den smälter och rinner av... och det vill vi inte :)

Gör frostingen så här:

Blanda den rumsvarma philadelphia osten och smöret väl. Det går bra att vispa med elvisp om man vill. Blanda sedan i vaniljsocker och florsocker. Tillsätt mer florsocker efter smak.
Sedan är det bara att bre eller spritsa frostingen på cupcakesen.
Om man vill vara riktigt kreativ så kan man dekorera den med en marsipan/sugerpaste morot :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0