Matmuffins med purjolök och fetaost
Detta receptet kommer från tidningen Hembakat nr 3 2011, dock så har jag ändrat lite på ingredienserna. Nästa gång ska jag nog ha i lite svartpeppar också. Tror att det kan bli väldigt gott :)
12 st
ca 10 cm purjolök
150g fetaost
12 cocktailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka purjolöken och fräs den ev. mjuk i en stekpanna med lite olja. Tärna fetaosten.
Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke. Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Tillsätt osten och purjolöken. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Tryck ner två tomathalvor i varje muffin.
Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt dem vila en stund i plåten innan du ar upp dem.
12 st
ca 10 cm purjolök
150g fetaost
12 cocktailtomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka purjolöken och fräs den ev. mjuk i en stekpanna med lite olja. Tärna fetaosten.
Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke. Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen. Tillsätt osten och purjolöken. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Tryck ner två tomathalvor i varje muffin.
Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt dem vila en stund i plåten innan du ar upp dem.
Kommentarer
Trackback