Scones med fetaost och rucola
Detta receptet kommer från Elle Mat & Vin nr 1 2010, men jag bytade ut cheddarosten till fetaost :)
Det är bullarna till höger på bilden. Till vänsker har vi små spenatpajer.
18 små scones
100g smör, rumstempererat
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 3/4 dl mjölk
ca 1 dl finhackad rucola
150g hackad fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölet i en stor bunke. Tillsätt salt och bakpulver.
Finfördela smöret med fingertopparna i mjölet. Häll övermjölken. Tillsätt rucola och fetaosten och knåda snabbt till en smidig deg. Klicka ut lagom stora bitar på en bakpapperskläddplåt eller i muffinspapper i en muffinsplåt.
Grädda bröden i ugnen i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Ta ut bröden ur ugnen och låt dem svalna något på galler.
Det är bullarna till höger på bilden. Till vänsker har vi små spenatpajer.
18 små scones
100g smör, rumstempererat
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 3/4 dl mjölk
ca 1 dl finhackad rucola
150g hackad fetaost
Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölet i en stor bunke. Tillsätt salt och bakpulver.
Finfördela smöret med fingertopparna i mjölet. Häll övermjölken. Tillsätt rucola och fetaosten och knåda snabbt till en smidig deg. Klicka ut lagom stora bitar på en bakpapperskläddplåt eller i muffinspapper i en muffinsplåt.
Grädda bröden i ugnen i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Ta ut bröden ur ugnen och låt dem svalna något på galler.
Kommentarer
Trackback