Scones med fetaost och rucola

Detta receptet kommer från Elle Mat & Vin nr 1 2010, men jag bytade ut cheddarosten till fetaost :)
Det är bullarna till höger på bilden. Till vänsker har vi små spenatpajer.



18 små scones

100g smör, rumstempererat
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
2 3/4 dl mjölk
ca 1 dl finhackad rucola
150g hackad fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjölet i en stor bunke. Tillsätt salt och bakpulver.
Finfördela smöret med fingertopparna i mjölet. Häll övermjölken. Tillsätt rucola och fetaosten och knåda snabbt till en smidig deg. Klicka ut lagom stora bitar på en bakpapperskläddplåt eller i muffinspapper i en muffinsplåt.
Grädda bröden i ugnen i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Ta ut bröden ur ugnen och låt dem svalna något på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0