Kladdiga Chokladmuffins
Receptet på dessa läckra muffins hittade jag i tidningen Mitt Kök - nr 20 2011. Jag ville bara ha enkla kladdiga muffins så jag skippade toppingen som de hade i tidningen.
ca 20 muffins
200g smör
4 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar, använd muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Tag ut ur ugnen och låt dem kallna helt innan du dekorerar dem.
Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Åh, vilken härlig bild på ett lika härligt bakverk! Kladdiga muffins är det bästa <3
Postat av: Maria
Cool bild med alla prickar! Effektfull!
Trackback