Vaniljcupcakes
Detta receptet kommer från boken Lyxiga cupcakes och läckra kakor.
12 cupcakes
120g mjöl
140g socker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
40g osaltat smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjöl
1 ägg
½ tsk vaniljessens (jag använder vaniljpulver)
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ingredienserna på låg hastighet med en elvisp tills smeten får en grynig konsistens. Tillsätt hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ned i smeten.
Vispa under några sekunder samman ägg, vanilj och resten av mjölken i en separat bunke. Häll ned det i mjölblandningen och vispa samman ingredienserna. Fortsätt att vispa smeten tills den är slät.
Skeda upp i muffinsformar till två tredjedelar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Låt dem svalna något i plåten innan du lyfter över dem till ett galler för att kallna helt.