Banan & karamellmuffins

Min lilla flicka har blivit förkyld, stackarn. Så vi tar det lugnt idag med en film, Prinsessan & Grodan, och lite muffins som vi svängde ihop för en timme sedan. Supermysigt :)



12 muffins

115g rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 ägg, rumstempererade
2½ dl mosade, mogna bananer
½ tsk vaniljsocker
2½ dl mjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
Karamellsås

Karamellsås:
2 dl socker
4 msk grädde

Häll socker i en stekpanna. Smält på medel värme (rör inte) tills det börjar bubbla. Håll ett öga på sockret för så fort det blir gyllenbrunt ska du ta av det från plattan. Detta går fort.
Häll sedan försiktigt ner grädden och vispa ordentligt tills smeten är mjukt krämig. Ställ åt sidan medans du gör muffinssmeten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinspapper. Vispa ihop smör och socker till en pösig smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner bananerna och blanda ordentligt.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn fin smet med en slickepott. Tänk på att inte överarbeta smeten. Fyll muffinsformarna till 1/3. Häll i ca 1 tsk karamellsås i mitten. Fyll sedan på med mer smet tills formarna är 2/3 fulla. Grädda i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna. Kolla med en teststicka så de är klara i mitten.
Låt muffinsarna svalna på galler. Ringla över lite extra karamellsås om du vill!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0